CHOCOLATE

HEROES

EEN EERBETOON AAN ALLE CHEFS
EN CHOCOLATIERS

Chocolate Heroes

Belgian Chocolate Heroes - Page - Japanese

Matthias Devos & Jakob Everaert - Page - Japanese

Matthias Devos & Jakob Everaert


Chefs en eigenaars VOS
Gent, België

Lees het verhaal

Chefs en eigenaars VOS – Gent, België
Matthias Devos & Jakob Everaert

"Wij kennen elkaar al enkele jaren… werkten vroeger samen. Maar nu voelden we dat het tijd was om zelf iets op te starten. We deelden de investeringen, het werk, de risico’s en zijn met VOS in het diepe gesprongen. We vonden een coole plek net buiten het centrum van Gent en hebben er een relaxede vibe gecreëerd… een plek waar mensen samenkomen.

We hebben bewust gekozen voor direct contact tussen de keuken en de gasten. Wij brengen de gerechten aan tafel, leggen ze uit. Onze gasten appreciëren dat. En ook voor ons is dat leuker. We ontdekken wie onze gasten zijn, wat ze lekker vinden of niet… Het leert ons veel.

Vanaf dag 1 was het bingo. VOS sloeg aan. Nu zijn we een jaar verder en is het restaurant quasi elke dag volgeboekt… Enkele maanden na onze start hebben we VOS al doen groeien met een coffeeshop… Nu is het een concept waar mensen bijna de hele dag kunnen blijven hangen.

"Als we een dessert op de kaart zetten met chocolade en frambozen loopt dat als een trein. En als er één tafel dessert bestelt, dan verspreidt zich dat als een virus… dan bestelt quasi iedereen… Dat eerste dessert is voor ons de ‘cue’... dan weten we dat er nog veel gaan volgen…"

Wat echt zot is…. Is wanneer we een dessert op de kaart zetten met die chocolade en frambozen… dan loopt dat als een trein. En als er één iemand na lunch of diner dessert bestelt, dan bestelt quasi iedereen dessert… Dat eerste dessert is voor ons de ‘cue’... dan weten we dat er nog veel gaan volgen…

We maken trouwens bijna alles zelf, buiten de viennoiserie. Dat doen we niet voor de centen, maar voor de voldoening die je daar uit haalt. Gasten proeven het verschil en komen terug. We werken ook liefst met eenvoudige gerechten. Een paar smaken op het bord die vuurwerk maken. Niets meer. Streetfood is ook daarop gebaseerd… op die essentie…”

 

Recipes