Menu
12-11-2012

Gault&Millau verwelkomt nu ook Belgische patissiers en chocolatiers in editie 2013

Joost Arijs - David Maenhout

Wieze, 12 november 2012 – Als het van Gault&Millau afhangt, beperkt gastronomie zich voortaan niet langer tot het segment van horeca. Deze referentie onder de culinaire gidsen, heeft zijn selectie van “must visit”-adressen nu ook uitgebreid met een gloednieuwe katern waarin 50 Belgische chocolatiers en patissiers staan vermeld. Een opsteker voor onze Belgische vaklui.

België heeft enkele bijzondere culinaire troeven. Niet alleen is er de reputatie van onze chefs wereldwijd. We kunnen ook bogen op een rijke geschiedenis waar chocolade een unieke rol in speelt. Callebaut®, geliefde chocolademerk van heel wat horecachefs is dan ook terug te vinden in heel wat Belgische keukens. Maar naast de restaurants, brasseries en bistrots, zijn vooral de Belgische patisseries en chocolateries de perfecte belichaming van het vakmanschap met chocolade. Gloednieuw is dat Gault&Millau daar voortaan bijzondere aandacht aan schenkt. In de gids van 2013 kunnen fijnproevers voortaan België’s beste chocolatiers en patissiers terugvinden. Ze worden vermeld in een afzonderlijke katern. De gouden medaille Chocolaterie gaat naar “Chocolatier M” in Knokke en de eerste prijs in Patisserie is voor de Gentse patissier “Joost Arijs”.

De selectie en beoordeling van de chocolatiers en patissiers gebeurde volledig onafhankelijk door Gault&Millau’s juryteam. Door producten van diverse huizen door 1 zelfde team van experts te laten proeven en vergelijken, zijn zij tot de lijst van 50 gekomen.

Callebaut® is al 100 jaar partner van de Belgische patissiers en chocolatiers en ondersteunt dit initiatief voluit. Vandaag moeten vaklui zich meer dan ooit onderscheiden door hun creativiteit en toewijding voor het product. De interesse van Gault&Millau voor onze Belgische patissiers en chocolatiers – en meer specifiek voor wat zij met Belgische chocolade doen – is dan ook bijzonder welkom. Het zal de geselecteerde chefs een extra duwtje in de rug geven en hen de extra interesse van een nieuw cliënteel opleveren. Belgische fijnproevers, toeristen en buitenlandse handelsrelaties gebruiken de gids namelijk vaak als culinaire referentie. De nieuwe Gault&Millau Belux 2013 is vanaf deze week beschikbaar in de betere boekhandel en via www.gaultmillau.be.

Download PDF [0 KB]
« Back to overview
We use cookies to help us improve your experience on our websites. Do you wish to accept cookies? Accept More info