Menu
18-05-2010

Vijf kandidaten voor Belgian Chocolate Masters zijn geselecteerd

Wedstrijd op topniveau te verwachten in september 2010

Wieze, mei 2010 – Een professionele jury heeft de kandidaten voor de komende Belgische selectie van de World Chocolate Masters, definitief aangewezen. Uit maar liefst acht sterke inschrijvingen werden de vijf kandidaten geselecteerd die het meeste potentieel in huis hebben om in september voor spektakel te zorgen. De nationale selectie zal plaatsvinden tijdens het Belgian Bakert Event in Brussel op 26 en 27 september 2010.

Tijdens de voorselectie in de Callebaut CHOCOLATE ACADEMY™ centre in Wieze, stelden de kandidaten hun eerste creaties voor aan de jury. Een gemouleerde en een gedompelde praline, een gebak en een chocolade sierstuk waren de verplichte onderdelen, maar daarnaast werd er ook gekeken naar het vakmanschap en de organisatie van het werk. De jury bestond uit Jean-Philippe Darcis, Pol Deschepper, Serge Alexandre, Annemie Van Trimpont, Benoit Dewitte, Lieven Lootens, Philippe Vancayseele en Alexandre Bourdeaux. De jury was onder de indruk van deze eerste voorselectie. “De kandidaten hebben duidelijk veel opgestoken uit de voorbije edities van de World Chocolate Masters en al gewerkt aan vernieuwing en techniek,” aldus Jean-Philippe Darcis. “Mits een grondige verdere training belooft het een schitterende wedstrijd te worden die het Belgische vakmanschap opnieuw alle eer zal aandoen!”

De vijf geselecteerde kandidaten voor de Belgian Chocolate Masters 2010, zullen tijdens BBE strijden om de titel van “Belgian Chocolate Master 2010-11”. Deze nationale kampioen zal bovendien de Belgische eer verdedigen in de internationale finale in oktober 2011.

De deelnemers aan de Belgische nationale selectie op een rijtje :

  • Julie Vanborm – Chocolaterie De Zwarte Vos, Gent
  • Philippe Lafont – Espace Formation P.M.E., Brussel
  • François Deremiens – Chocolaterie Deremiens, Prouvny-Chiny
  • Ryan Stevenson – Le Saint Aulaye, Etterbeek
  • Nicolas Arnaud – Patisserie Ducobu, Brussel


Meer informatie over de World Chocolate Masters en de preselecties in de 20 deelnemende landen wereldwijd, is beschikbaar op www.worldchocolatemasters.com.

Download PDF [0 KB]
« Back to overview
We use cookies to help us improve your experience on our websites. Do you wish to accept cookies? Accept More info