Menu
24-08-2012

Belgian Beer Weekend presenteert: Belgische chocolade en Belgische bieren, een “perfect match”!

Callebaut® combineert chocoladedesserts met Belgische bieren

• Inspirerende pairing ideeën voor chefs, chocolatiers en food professionals
• 9 desserts met Belgische chocolade gekoppeld aan een Belgisch bier
• Presentatie tijdens het Belgian Beer Weekend: 31 Augustus – 2 September 2012

België wordt al jaren geroemd om zijn 2 belangrijkste troeven: bier en chocolade. Toch bleven de wereld van het bier en die van chocolade tot nu toe gescheiden. Callebaut® bracht daar verandering in. Het afgelopen jaar werkte het merk samen met de Federatie van Belgische Brouwers aan een bijzonder experiment: het koppelen van desserts met Belgische chocolade aan Belgische bieren. Tijdens het Belgian Beer Weekend kan een internationaal publiek van foodies en bierliefhebbers het resultaat proeven én ontdekken dat bier en chocolade wel degelijk voor elkaar gemaakt zijn.

Food professionals en chefs die actief zijn in de gastronomie moeten voortdurend inspelen op nieuwe trends die de nieuwsgierigheid van de consument opwekken. Die zoekt naar nieuwe smaakbelevingen en verrassende combinaties. Callebaut®, al meer dan 100 jaar voorkeursleverancier van de fijnste Belgische chocoladecouvertures bij chocolatiers, bakkers, patissiers en chefs wil zijn klanten dan ook ondersteunen in die opdracht met nieuwe inspiratie.

Voor het Belgian Beer Weekend, herwerkte Callebaut®’s chef-patissier en Technisch Adviseur Alexandre Bourdeaux, samen met de Federatie van Belgische Brouwers, 9 gekende, klassieke desserts om ze te laten harmoniëren met Belgische bieren. Het pairen van bier en chocolade is niet nieuw voor het merk maar het vervolg op eerdere inspanningen om het beste van België in de spotlights te zetten. “Het zoeken naar de perfecte harmonie tussen bier en chocolade is een fantastische uitdaging”, volgens Alexandre Bourdeaux. “Ze hebben allebei een sterk karakter. Die twee in een mooi smaakevenwicht brengen, is een boeiende zoektocht met verrassende perspectieven. Fruit en notenpralinés vormen trouwens een dankbare brug om de fruitige en zure toetsen in bier met chocolade te matchen.”

Combinaties zoals “Witbier en panna cotta van witte chocolade en sinaasappel” of “trappist met een praline van geroostere pecanvulling” werden reeds geproefd door een team van bier-sommeliers en smaakexperts. “En die waren onmiddellijk overtuigd”, volgens Alexandre Bourdeaux.

Food professionals en foodies die de harmonie tussen Belgische chocolade en Belgisch bier zelf willen ontdekken, mogen dan ook het Belgian Beer Weekend in Brussel van 31 augustus 2012 tot 2 september niet missen. Afspraak in het Brusselse beursgebouw waar elk uur 3 nieuwe bieren geserveerd worden met bijpassende chocoladedesserts, bedacht door Alexandre Bourdeaux en bereid door J&M Catering (Aartselaar – België). Leuke vondst is dat de bieren én de desserts samen worden gepresenteerd op een uniek proeverpallet.

Ontdek onze bier pairing recepten

« Back to overview
We use cookies to help us improve your experience on our websites. Do you wish to accept cookies? Accept More info