Menu
01-06-2011
International Chocolate Ambassadors’ seminar

Callebaut en de drie andere gourmet merken bezoeken cacao plantages in Brazilië met 95 chefs

Wieze, België, juni 2011 - Van 22 tot 28 mei 2011 brachten Callebaut en de 3 andere gourmet merken 95 chef patissiers, chocolatiers en keukenchefs van over de hele wereld samen in Ilheus, Brazilië, voor een internationaal Ambassadeurs seminarie rond de productie en teelt van cacao.

Deze beroemde Chefs werden geselecteerd als lid van de Barry Callebaut Ambassadeurs Club. De missie van die professionele groepering, die wereldwijd meer dan 120 leden telt, is het overbrengen van know-how en techniek aan andere vakmensen over de hele wereld om de ontwikkeling te ondersteunen van nieuwe producten, product concepten, verpakkingen, recepten en opleidingen en tegemoet te komen aan professionele verwachtingen. Kwaliteit, creativiteit, kennis van de ingrediënten en de perfecte verwerking ervan zijn de voornaamste troeven van de Chocolade Ambassadeurs die de Gourmet merken Callebaut, Cacao Barry, Carma en Chocovic vertegenwoordigen.

De eerste dag van het programma was zeer intensief. In het mooie Cana Brava resort, woonden de Chocolade Ambassadeurs een seminarie bij rond communicatie en marketing binnen de Gourmet business. De hele namiddag was gewijd aan Corporate Social Responsibility. Marina Morari, CSR Verantwoordelijke, verduidelijkte het belang van het
Organic Cocoa Programma in de staat Bahia, Brazilië. De doelstelling van dit programma dat werd opgestart in 2001, is om de lokale boeren te helpen bij het vernieuwen van de cacao plantages die verwoest werden door aantasting door schadelijke schimmels die een aanhoudende dreiging vormen. Door de boeren te sturen bij het omschakelen van conventionele naar biologische landbouw, helpt Barry Callebaut hen om de productiviteit van hun plantages te vergroten. In januari 2009 omvatte het programma 4160 hectaren gecertificeerde biologische landbouwgrond, beheerd door 62 landbouwers.

De volgende twee dagen werden cacao plantages bezocht. De voltallige groep bezocht São José in het Ibirataia district, Boa Sorte in het Ubaitaba district en Boa Sentença in het Itabuna district. Het mooie zonnige weer maakte deze dagen sprookjesachtig! Het was als goud zoeken in de volle Braziliaanse vegetatie. De Chefs waren diep onder de indruk bij het voelen en proeven van zoveel verse cacao vruchten, en het ontdekken van de oorsprong van hun geliefkoosde ingrediënt. Op de São José plantage ontdekten ze ook hoe Barry Callebaut de gemeenschap helpt in Brazilië. De kinderen van de boeren hadden liedjes voorbereid voor hun bezoekers en legden met veel passie en trots uit hoe ze hun eigen biologische tuin hadden opgebouwd.

Op de laatste dag, de terugreis naar São Paulo, woonden de Ambassadeurs een zoute en zoete demonstratie bij in het viersterren hotel Caesar, onder leiding van de beroemde Braziliaanse chefs Flavio Frederico, eigenaar van SoDoces in São Paulo, en Rodrigo Oliveira, eigenaar van het Mocoto Restaurant. De gasten hadden de kans om te proeven van de fantastische creaties van deze topchefs die de Fijnste Belgische Callebaut Chocolade mengen met typisch Braziliaanse vruchten en ingrediënten. Ongetwijfeld een heerlijk en ontspannen moment om samen van te genieten voor de lange reis huiswaarts!

Dit internationale seminarie waaraan 95 Chefs van over de hele wereld hebben deelgenomen, creëerde aanvullende kennis en geloofwaardigheid voor de chocolade Ambassadeurs van Callebaut, Cacao Barry, Carma en Chocovic. Dankzij het bezoek aan de cacao plantages begrijpen ze nu beter de teelt, de cultivatie, de oogst en de bereiding van de cacao, het meest fragiele en veeleisende ingrediënt dat de basis vormt van hun favoriete chocolade.

 

Ambassadeurs
Download PDF [0 KB]
« Back to overview
We use cookies to help us improve your experience on our websites. Do you wish to accept cookies? Accept More info