Menu
20-03-2008

Jean Pierre Wybauw gelauwerd voor zijn boeken

Jean-Pierre Wybauw, Technisch Adviseur aan de Callebaut CHOCOLATE ACADEMY™ centre, krijgt een prijs voor zijn trilogie van chocolade vakboeken, omdat zij de meest gelauwerde en verkochte vakboeken ooit zijn.

Afgelopen herfst stelde Jean-Pierre Wybauw, één van de meest geapprecieerde chocolatiers wereldwijd bij vakmensen en top demonstrateur bij de chocolade fabrikant Callebaut, zijn gloednieuwe chocolade vakboek voor: “Perfecte pralines 2: Ganaches”. “Perfecte pralines 2” is het laatse deel van een trilogie van chocolade vakboeken, die Wybauw in de laatste 3 jaar heeft uitgebracht. 

In zijn eerste boek, de bestseller “Perfecte pralines” is een standaardwerk voor de vakman en de gevorderde amateur. Het is een zeer praktische handleiding waarin u alles te weten komt over chocolade- en suikerverwerking, over rheologie (of de vloeibaarheid van de chocolade) en houdbaarheid van pralines. Meer dan 100 heerlijke en originele pralinerecepten worden daarna haarfijn uit de doeken gedaan.Omwille van het grote succes en de vakkundigheid van dit boek werd het vertaald in 8 talen.

Het tweede boek, “Chocolade decoraties”, bevat talrijke nuttige tips over wat je nog meer kan doen met chocolade naast het maken van heerlijke pralines. Verschillende decoratietechnieken worden er stap voor stap uit de doeken gedaan.

In het laatste werk, “Perfecte pralines 2” komt Wybauw voor de dag met talloze toepassingen, technieken en tips om creatief ganache in pralines te verwerken.

In het eerste boek werd de fotografie gerealiseerd door welbekende voedingsfotograaf Tony Le Duc, de 2 volgende boeken worden geïllustreerd met prachtige beelden van de eveneens gekende fotograaf Frank Croes. Het is een schitterende reeks voor de chocolade vakman en een bron van leuke ideeën voor de chocolate lover en foody.

 

“Perfecte pralines 2 – ganaches”
224 p
230 x 270 mm
59.95 €
November 2007
Fotografie Frank Croes
Lay-out Maarten Pollet

Jean Pierre Wybauw gelauwerd
Download PDF [0 KB]
« Back to overview
We use cookies to help us improve your experience on our websites. Do you wish to accept cookies? Accept More info