Menu

Het ei Een moderne variatie op het traditionele paasei (Gecreëerd door Philippe Vancayseele - Technisch adviseur - CHOCOLATE ACADEMY™ centre België)

Hiervoor worden 2 verschillende halve eieren gevormd

DEEL 1 – EEN EI MET EEN DRAADWERK VAN MELKCHOCOLADE
Bewerk de melkchocolade 823NV Select tot een chocolademassa door toevoeging van alcohol of water. De chocolade mag niet te slap zijn want dan vloeien de lijnen chocolade in elkaar maar mag anerzijds ook niet te stijf zijn want dan wordt het moeilijk om de chocolade te spuiten.

Voorzie de spuitzak van een kleine gladde punttuit effen spuitbuisje, opvullen en de chocolademassa als een draad, in verschillend richtingen spuiten.
Zorg ervoor dat de rand van de vorm voldoende chocolade heeft om een betere stevigheid te garanderen. Zonder trillingen, de vorm voorzichtig neerleggen en even wachten tot de chocolade half-vast wordt. De randen afschrapen en koelen. Na koeling voorzichtig ontvormen en de vorm met een warm mes in de breedte in 2 delen snijden.

DEEL 2 – EEN EI VAN WITTE CHOCOLADE
Mouleer een vorm met witte chocolade. De vorm ontvormen zodra die is uitgehard. Strijk witte chocolade op papier uit en druk er de vorm zodat deze wordt afgesloten. Laten harden tot de chocolade 'droog' aanvoelt.
De overtollige chocolade wegsnijden en dit halve paasei het een warm mes in de breedte in 2 delen snijden. Deze handeling met de 2 halve delen herhalen om de openingen alsook af te sluiten.
Deze vormen invriezen en met een 'witte' spuitmassa (witte kleurstof met cacaoboter) vervolgens afspuiten (fluweel effect). Voldoende laten drogen en de 2 delen diagonaal aan elkaar kleven.

DEEL 3 – CREEEREN VAN DE BASIS
Door middel van een spuitzak, een rond chocoladeplaatje spuiten, koelen en daarna invriezen. Met groene spuitmassa afspuiten (kleursof met cacaoboter). 3 bolletjes mouleren die als 'voetstuk' zullen dienen en op de bodem kleven. Daarop het ei vastkleven.

SAMENSTELLING
Combineer de witte kwarten en de kwarten in draadwerk zodanig dat een heel ei ontstaat. Bevestig dit vervolgens op de balletjes die op de basis zijn geplaatst.

VERSIERING
Spuit een chocoladekrul in bevroren alcohol in de gewenste vorm en laat drogen.
Werk af met een gemouleerde chocoladeboon.
 


We gebruiken cookies om ons te helpen uw ervaring op onze websites verbeteren. Wilt u cookies accepteren? Accepteren Meer info