Menu

Over ons

Callebaut, goedgekeurd door de Belgische chocolademakers

We geloven dat als talenten samenkomen, er iets moois uit zal groeien. Doorheen onze geschiedenis zijn we geïnspireerd door het perfectionisme van Belgische chocolademakers om de beste chocolades te produceren waarop zij kunnen vertrouwen. Onze chocolades inspireren hen dan weer tot nieuwe creatieve hoogten. 
Vandaag worden Callebaut chocoladereferenties zoals 811 en 823 gekozen door banketbakkers, patisserie chefs en chocolatiers over de hele wereld. Ze zijn een globale standaard geworden, vaak gekopieerd, maar nooit geëvenaard in smaak, kwaliteit en betrouwbaarheid.

We zijn trots op de Fijnste Belgische Chocolade. Trots dat we mogen bijdragen aan uw vakmanschap.

Er zijn heel wat redenen waarom Callebaut de Fijnste Belgische Chocolade wordt genoemd. In het hartje van België, maken we bij Callebaut al een eeuw chocolades waar we trots op zijn. Daar gaan we heel ver in.
Callebaut is bijvoorbeeld nog één van de weinige chocolademakers die zelf op zoek gaat naar de allerbeste cacaobonen die er rond de evenaar te vinden zijn. Ze worden bovendien door Callebaut zelf geroosterd – volledig in de schil om de meest subtiele aroma’s te bewaren. Daarna worden de bonen fijngemalen tot Callebaut’s geheime en unieke cacaomassa – het hart van elke couverturechocolade. Die zorgt ervoor dat elke chocolade een intensere, diepere en complexere cacaosmaak zal prijsgeven.
Callebaut maalt alle ingrediënten voor zijn chocolade bovendien bijzonder fijn – fijner dan de meeste andere chocolademakers. De ingrediënten worden daarna geduldig geconcheerd tot de textuur, de aroma’s en de smaken optimaal zijn. Pure cacaoboter en een vleugje natuurlijke Bourbon vanille worden toegevoegd om de smaak en textuur van de chocolade af te ronden. Op dat moment worden alle ingrediënten één en versmelten ze op de tong. Pas op dat moment verdient de chocolade het Callebaut Fijnste Belgische Chocolade kwaliteitszegel.

Een chocolade voor elk idee

Onze klanten vertrouwen ook op ons om een andere reden: onze belofte om de perfecte chocolade te leveren voor iedere toepassing. Het Callebaut assortiment biedt een enorme keuze aan chocolades in bijna alle denkbare smaken, met een samenstelling geschikt voor al uw ideeën. Er zijn ook kant-en-klare producten met chocolade of te gebruiken met chocolade. Denk aan vullingen, decoraties, chocolademousse poeder, sauzen en toppings … Allemaal met de Callebaut kwaliteitsgarantie.

Een chocolade om u te inspireren

Als u jaren hebt getraind om uw vaardigheden te perfectioneren, wenst u materialen die zijn aangepast aan uw vaardigheden en talent. Daarom gaan we terug naar de bron, de evenaar, om uitzonderlijke cacaoboon variëteiten te selecteren. Dankzij onze lokale aanwezigheid en onze nauwe relatie met de cacaoboeren hebben we het voorrecht om het beste uit hun oogst te selecteren. Onze vastberadenheid om voor niets minder te gaan dan perfectie, heeft ons gebracht tot innovaties zoals de Origine of Finest Selection: buitengewone donkere chocolades gemaakt met het beste wat cacaoplantages ons te bieden hebben.

Een chocolade om het verschil te maken

Voor ons is chocolade meer dan gewoon een kwaliteitsproduct. Dankzij zorgvuldig uitgekiende productinnovaties ondersteunt Callebaut vakmensen in hun dagelijkse uitdaging, helpen we hen het verschil maken met heerlijke en creatieve desserts en gebak. We geven ook antwoorden op moeilijkheden waarmee vele professionelen te kampen hebben: meer presteren met een kleinere bezetting van gekwalificeerd personeel. Gebruiksvriendelijkheid en gewaarborgde rendabiliteit zijn sleutelwaarden voor Callebaut.

Voor de liefde van het vakmanschap

In de geest van wederzijdse inspiratie bieden we onze klanten en hun personeel de mogelijkheid om meer te leren over chocolade in onze CHOCOLATE ACADEMY™ centra. Daar kunnen ze praktische en theoretische cursussen volgen, gegeven door ervaren technische adviseurs. 
Verder biedt Callebaut een platform voor opkomend chocoladetalent uit de hele wereld: de World Chocolate Masters. In deze internationale wedstrijd kunnen chocoladeprofessionals hun creativiteit en professionalisme tonen voor een live publiek en jury.

Ten dienste van onze klanten

Callebaut Chocolate Ambassadors dragen hun chocolade knowhow en technieken over op andere vakmensen in de hele wereld. Deze Chocolade Ambassadors zijn zelfstandige professionelen die werken met Callebaut producten en deze zeer goed kennen. Zij vertegenwoordigen Callebaut in de verschillende markten, helpen ons bij het uittesten van nieuwe producten en houden ons op de hoogte van opkomende trends en veranderingen. Zo gaat het tweerichtingsproces verder, in een nooit eindigend chocoladeverhaal.

Barry Callebaut

Callebaut is een onderdeel van Barry Callebaut. Barry Callebaut is wereldleider in hoge kwaliteit cacao-, chocolade- en banketbakkersproducten. Kom meer te weten op www.barry-callebaut.com

We gebruiken cookies om ons te helpen uw ervaring op onze websites verbeteren. Wilt u cookies accepteren? Accepteren Meer info