Menu
  • Stijgende inkomens voor de boeren

    CACAO VAN HOGE KWALITEIT BETEKENT HOGERE INKOMENS VOOR DE BOEREN

Stijgende inkomens voor de boeren

“Het programma heeft mijn inkomen en mijn leven veranderd. Ik kan nu zo veel meer doen.”

Claude Boni Seka – cacaoboer

Samenwerken om van cacao een aantrekkelijk gewas te maken dat meer inkomen genereert

Rechtstreekse samenwerking, rechtstreekse inkoop
Betere oogsten hebben een directe invloed op de inkomens van de boeren en verbeteren het leven van de West-Afrikaanse boerengezinnen. Boeren motiveren om hun plantage goed te onderhouden en de bonen van topkwaliteit te kweken die we in de komende jaren nodig hebben, is een garantie voor hun inkomen op lange termijn.

Bovendien doen we ons uiterste best om de boeren een eerlijke prijs aan te bieden: Callebaut® gaat immers rechtstreekse samenwerkingen met coöperatieven van cacaoboeren aan en sluit zo allerlei tussenpersonen, handelaars of ketens tussen de boeren en Callebaut® uit. Dankzij deze rechtstreekse band kunnen we goede landbouwpraktijken invoeren, samenwerken aan de kwaliteit van de cacaboon en natuurlijk ook rechtstreeks bij de coöperatieven inkopen, zodat de boeren meer verdienen aan hun cacao-oogst.

“Het heeft mijn financiële situatie veranderd. Dankzij het inkomen van cacao heb ik een huis voor mijn gezin kunnen bouwen.”

Vincent Anon Beda – cacaoboer

We gebruiken cookies om ons te helpen uw ervaring op onze websites verbeteren. Wilt u cookies accepteren? Accepteren Meer info