Menu
  • In-house mengen en roosteren

In-house mengen en roosteren

Callebaut® is een van de weinige chocolademakers die cacaobonen in-house mengt en roostert. De expertise van onze Master Blenders en Roasters werd van generatie op generatie doorgegeven en garandeert de perfecte balans en consistentie van de smaak die je ervaart bij 811NV, 823NV en alle andere Callebaut® Finest Belgian Chocolates.

roosteren

Onze Master Blender selecteert nauwkeurig de soorten cacaobonen die samen met de topnoten (aroma's) de kern van de chocoladesmaak zullen ontwikkelen. Door een exacte mengeling van verschillende variëteiten garanderen we de consistente smaak die je de laatste 100 jaar bij elke Finest Belgian Chocolate ervaart.

Na het mengen moeten de cacaobonen geroosterd worden. Volgens de traditie vereist elke cacaovariëteit haar eigen roostertijd en -temperatuur om het volledige potentieel aan smaak en aroma te ontwikkelen. Het roosteren van een mengeling van cacaobonen vraagt dus de expertise van onze Master Roaster om het beste van de verschillende variëteiten te bewaren. De cacaobonen worden in de dop geroosterd om zelfs de meest delicate smaken en aroma's te behouden. De geroosterde cacaobonen worden daarna tot cacaomassa fijngemalen en zijn dan klaar om het hart en de ziel van je Finest Belgian Chocolate te worden.

We gebruiken cookies om ons te helpen uw ervaring op onze websites verbeteren. Wilt u cookies accepteren? Accepteren Meer info