Menu

Veelgestelde vragen

Wat is de ambitie van het Growing Great Chocolate™ programma?
De meerderheid van de cacao wereldwijd wordt geteeld in West-Afrika, in enkele van 's werelds armste streken. Het inkomen van de bevolking hangt af van de landbouw en natuurlijke bronnen. Cacao is een complex gewas dat de juiste condities, veel zorg en speciale technieken vereist om te groeien. Daar komt nog bovenop dat gemakkelijkere gewassen zoals rubber de cacaoteelt weg concureren. In de wetenschap dat deze factoren de toekomst van cacao onder druk zetten startte Callebaut het Growing Great Chocolate programma. Dit programma geeft steun aan en werkt samen met de Cocoa Horizons Fondation met als doel de levensomstandigheden van de cacaoboeren en hun gemeenschap te verbeteren door de promotie van duurzame en ondernemende cacaoteelt, verbeterde productiviteit en gemeenschapsontwikkeling.

^ top

Wat is de Cocoa Horizons Foundation?
De Cocoa Horizons Foundation, een onafhankelijke non-profit organisatie, werd opgericht door Barry Callebaut in september 2015. Missie van deze stichting is de levensomstandigheden van de cacaoboeren en hun gemeenschappen door de promotie van duurzamende, ondernemende landbouw, verbeterde productiviteit en gemeenschapsontwikkeling. De stichting werkt samen met sympathisanten en partners om het verschil te maken ter plaatse in de cacaogemeenschappen.

^ top

Hoe draagt Callebaut® bij tot een hoger inkomen voor de cacaoboeren?
Samen met onze partners hebben wij een hechte relatie opgebouwd met een aantal landbouwgemeenschappen in West-Afrika, die samen ongeveer 25.000 landbouwers vertegenwoordigen. Callebaut® biedt de garantie dat voor alle Finest Belgian Chocolate produkten die verkocht worden een deel van de opbrengst naar de Cocoa Horizons Foundation gaat. De stichting gebruikt dit bij het financieren van activiteiten die bijdragen tot duurzame cacaogroei, waaronder premies voor de boeren.

^ top

Hoe steunt Callebaut® de opleidingen van de boeren door de Cocoa Horizons Foundation?

Om de toekomst van cacao veilig te stellen moeten we het rendement per hectare verhogen, de boeren helpen aan een beter inkomen en zorgen voor duurzaamheid.

Betere productiemethodes zijn nodig om de inkomsten van de gezinnen veilig te stellen en er voor te zorgen dat de cacaoteelt een betrouwbare optie is voor de komende generatie telers, jonge vrouwen inbegrepen. Dus naast de ontwikkeling van gemeenschapsinitiatieven in de cacaotelende regio's in Afrika, focust The Foundation doelbewust op trainen en steunen met als doel een verbeterde productiviteit - de eerste stap naar de verbetering van de levensomstandigheden van de boeren en hun gemeenschap, en het uitroeien van extreme armoede.

In een driejarige cyclus worden alle geregistreerde boeren getraind om de capaciteit uit te bouwen en bewustzijn van duurzame cacao productie aan te leren. De training omvat onder andere een opleiding in Good Agricultural Practices zoals wieden, schaduwbeheer, oogsten, snoeien, enz...

Voor meer informatie over dit onderwerp, raadpleeg www.cocoahorizons.org/our-activities.

^ top

Hoe selecteert Cocoa Horizons Foundation zijn fondsen?
Het fonds streeft er naar zijn middelen te gebruiken voor de initiatieven die het meest nodig zijn en het meeste impact hebben. Door gebruik te maken van kennis en ervaring die ter plaatse verworven is, implementeren we activiteiten gefocust op productiviteit en gemeenschapsontwikkeling die verandering mogelijk maken en zelfs versnellen.

^ top

Wat doet Callebaut® duurzame chocolade voor jouw bedrijf?
Met Callebaut® Finest Belgian Chocolate, geef je een garantie van duurzaamheid aan jouw klanten. Dit komt doordat elke chocolade bonen steunt van duurzame teelt.

^ top

Welke claims kan u gebruiken voor uw produkten?
Voor al uw creaties met Callebaut® Finest Belgian Chocolate kan u nu een sticker gebruiken of een leaflet toevoegen in de verpakking met de volgende claim : “Steunt duurzame cacaoteelt" of “Steunt de cacaoboeren."

^ top

Wat betekent dit voor u?
Met Callebaut® Finest Belgian Chocolate, kan u er voortaan zeker van zijn dat uw blok of Callets™ cacaoboeren helpt om duurzame cacao te telen.

^ top

Wat is het effect voor jouw chocolade?
Wij zijn vandaag één van de enige chocolademakers die kunnen garanderen ook morgen nog heerlijke chocolade te kunnen aanbieden. We maken er een zaak van onze belofte van Finest Belgian Chocolate met zijn gerenomeerde smaak, kwaliteit en bewerkelijkheid te houden. Vandaag en in de toekomst. Dit is enkel mogelijk door actief betrokken te zijn in de cacaoteelt. Geen enkele andere Belgische chocolademaker gaat zo ver.

^ top

Is het Growing Great Chocolate™-programma a certificatieprogramma?
Growing Great Chocolate™ is een Callebaut® programma in samenwerking met de Cocoa Horizons Foundation. De duurzame HORIZONS cacao die zijn oorsprong vindt bij boeren geregistreerd with Cocoa Horizons is geverifieerd, not gecerticifeerd. The Foundation is derde partij geverifierd op zijn on-the-ground activiteiten en ook op de verdeling van de betaalde premies. Bovendien is the Foundation, als een non-profit organistie, gedreven door een missie. The Foundation is bij wet gebonden om zijn activiteiten en uitgaven te focussen op om zijn missie waar te maken.

^ top

Wat is het verschil tussen Growing Great Chocolate™ en Fairtrade?
Callebaut® draagt de waarden van de Fairtrade filosofie hoog in het vaandel en steunt de ontwikkeling van benadeelde kleinschalige boeren. Dat is waarom wij wereldwijd de Fairtrade gecertificeerde chocolade in ons gamma hebben opgenomen. Geïnspireerd door de Fairtrade ambities voor een variëteit van gewassen, breidt Callebaut® zijn toewijding voor cacaoteelt uit. Door het steunen van Cocoa Horizons Foundation, doelt Callebaut® op de verbetering van de leefomgeving van cacaoboeren en hun gemeenschappen door middel van duurzame, ondernemende landbouw, verbeterde productiviteit, en gemeenschapsontwikkeling.

^ top

Waarom is niet elke Callebaut® chocolade duurzaam?
Deze ontwikkeling is een eerste, gigantische stap. Ons grootste chocoladegamma - Finest Belgian Chocolate - steunt momenteel duurzame geteelde cacao. Voor andere chocolades, zoals Single Origin en Blend of Origins, is het noodzakelijk cacaobonen te sourcen in andere regio's buiten dit programma, dit omwille van de unieke smaaksensaties van deze chocolades. Ons doel is om dit duurzaamheidsprogramma uit te breiden over meer landen en regio's in verloop van tijd.

^ top

Is Callebaut®’s initiatief in duurzaamheid uniek?
Callebaut® is de enige Belgische couverture chocolademaker met toegewijde expertisie van boon tot chocolade. Deze expertise reikt nu zelfs nog verder, naar onze verbintenis met duurzame cacaoteelt. Het maakt dit programma mogelijk én uniek.

^ top

Hoe promoten wij duurzame cacaoteelt?
Om de promotie van duurzame cacaoteelt te garanderen steunt Callebaut de Cocoa Horizons Foundation. Zijn aanpak gericht op oplossingen is afgestemd op de industriële CocoaAction strategie en focust op 2 steunpilaren : productiviteit en gemeenschap.

^ top

 

We gebruiken cookies om ons te helpen uw ervaring op onze websites verbeteren. Wilt u cookies accepteren? Accepteren Meer info