Menu
  • Cacao van hoge kwaliteit telen

    SAMENWERKEN MET BOEREN OM MEER CACAOBONEN VAN BETERE KWALITEIT TE TELEN

Cacao van hoge kwaliteit telen

“Mijn oogst is enorm gestegen sinds de toepassing van de technieken die ik op de Farmer Field School geleerd heb.”

Yvette Ayehoue Anin – cacaoboer

Samenwerken met boeren om meer cacaobonen van betere kwaliteit te telen

De bron van verandering: de kwaliteit van de cacaoboon
Cacao is een complex gewas dat de juiste klimaatomstandigheden, een gezonde bodem en de goede zorg van toegewijde boeren nodig heeft. In West-Afrika, waar het merendeel van de cacao in de wereld geteeld wordt, hebben een verarmde bodem, slechte teeltpraktijken, verouderde bomen en ouder wordende boeren geleid tot een daling van de cacaoproductiviteit.

Om hier verandering in te brengen en om van cacao een aantrekkelijke inkomensbron voor meer cacaoboeren te maken leert Callebaut® de boeren de juiste teeltpraktijken voor een betere oogst aan. De cacaoboeren en hun gezin genieten zo van een directe en duurzame inkomensbron.

Opleiding in Farmer Field Schools
In Farmer Field Schools leren de leden van deelnemende boerencoöperatieven zowel theoretische principes als praktijktechnieken die, juist toegepast, onmiddellijk resultaat opleveren. De boeren leren over plantageonderhoud, bodembeheer, boomzorg en complexe cacaoprocessen zoals het fermenteren en het drogen van de bonen. Het resultaat is duidelijk zichtbaar: de oogstopbrengsten zijn geleidelijk blijven stijgen. Bovendien zijn er ook meer en meer cacaobonen van topkwaliteit: de kwaliteit die Callebaut® vereist voor zijn Finest Belgian Chocolate.

Nieuwe bomen planten voor de cacao van morgen
De zorg voor en het onderhoud van bomen staan centraal in de opleiding. Daarom hebben we drie bomenkwekerijen opgericht, waar we cacaobomen kweken maar ook de grotere schaduwbomen waarvan de cacaoboon afhankelijk is om goed te rijpen. Cacaoboeren kunnen zaailingen van beide soorten tegen de kostprijs aankopen en beide boomsoorten planten voor de cacao van morgen en de broodnodige milieudiversiteit. De boeren stimuleren om nieuwe bomen te planten, is een garantie voor de cacao-oogst van morgen.

We gebruiken cookies om ons te helpen uw ervaring op onze websites verbeteren. Wilt u cookies accepteren? Accepteren Meer info