Menu
14-05-2009

Meer dan 80 Belgische chocolatiers pakken in 10 minuten uit met meer dan 10.000 artisanale pralines

Een visueel en smaakvol spektakel: het Belgische, artisanale chocoladelandschap op Culinaria.

Brussel, 14 mei 2009 - België mag trots zijn op zijn artisanale chocolatiers die als geen andere ter wereld met chocolade toveren. Vanavond werd dit vakmanschap gevierd met een unieke, ongeziene chocoladestunt. 80 artisanale chocolatiers pakten vaanvond op Culinaria uit met een ongezien groot assortiment van meer dan 10.000 artisanale pralines: van bekend zoet tot verrassend pittig.

De 80 artisanale chocolatiers kwamen uit gans België en onthulden zo’n 25 meter van artisanale pralines werden voorgesteld: een uniek moment dat als geen ander de Belgische chocolade-expertise en finest Belgian Chocolates viert. 

Dit smaakvolle, visuele spektakel werd ondersteund door Callebaut, wereldreferentie in chocolade.

Chocolade doet het ook buiten de deuren van Culinaria erg goed.
Chocolade heeft bijzonder veel troeven. Het is eerst en vooral een onweerstaanbaar lekker product dat in ons land op een fantastische manier wordt verwerkt. Daarnaast wordt chocolade vaak een ‘affordable treat’ genoemd. Het is een toegankelijke product qua prijs, maar het blijft een verwennerij. 

Chocolade heeft een plaats in tijdens van geluk en troost. De cijfers spreken voor zich: De Belg eet per kop zo’n 11 kilo chocolade per jaar. Met de crisis wordt dat er niet minder op.

Download PDF [0 KB]
« Back to overview
We use cookies to help us improve your experience on our websites. Do you wish to accept cookies? Accept More info