Menu
07-04-2008

Callebaut stuurt het Belgisch team naar World Pastry Team Championship 2008

Dit jaar vindt de 4de editie plaats van “the Amoretti World Pastry Team Championship”. Voor de eerste keer zal de wedstrijd plaatsvinden in Nashville, Tennessee in plaats van in Las Vegas en dit op 31 augustus en 1 september 2008.

Het thema van de wedstrijd dit jaar is “VERBEELDING”. De wedstrijd zal 13 uur duren en is gespreid over 2 dagen. In deze tijdsspanne moet elk team een chocolade showstuk, een showstuk in suiker, een presentatiestuk in dragant, een entremet, een ijstaart, dessert op het bord, klein gebak en pralines bereiden.

Alle stukken moeten binnen de opgegeven tijd opgeleverd worden en worden beoordeeld op zowel smaak als creativiteit. Er zit $100,000 in de prijzenpot.
Per land is er telkens één team van professionals, die de uitdaging aangaat. Dit jaar zal er opnieuw een Belgisch team deelnemen om onze eer, als chocoladeland, te verdedigen. Volgende personen zullen hiervan deel uitmaken:

Team kapitein:
Philippe Rhéau : Operational Director bij Debailleul Products, Brussel.
Hij heeft reeds aan verschillende wedstrijden meegedaan in zijn carrière en kent dus het reilen en zeilen dat hier bij komt kijken. Hij heeft trouwens ook een aantal titels op zijn naam waaronder Meilleur Ouvrier de France . 

De teamleden:
De teamleden zijn allen Chocolade Ambassadeurs van Callebaut, elk patissiers-chocolatiers van topniveau :

Jean Philippe Darcis: eigenaar van de Patisserie & Chocolaterie Darcis in o.a. Verviers, Spa, Luik, …en een zaak in Japan nam ook reeds aan verschillende wedstrijden deel. Zo won hij in het verleden reeds o.a. de prijs van Beste Belgische chocolatier. Hij focust zich op het chocolade sierstuk in Nashville.

Serge Alexandre is chef patissier bij Patisserie Defreyne in Strombeek. Hij verkoopt ook chocolade onder zijn merk in Japan. Ook hij wil zijn vakmanschap voortdurend verbeteren, zich laten inspireren en zijn kunnen vergelijken met andere top-vakmensen vandaar zijn deelname aan de wedstrijd. Hij schreef al verscheidene titels op zijn naam.Zijn focus tijdens de wedstrijd ligt op smaak en smaakcombinaties via de pralines, patisserie en dessert op bord.

Marc Ducobu heeft een eigen chocolaterie en patisseriezaak in Waterloo en is ook actief in het exporteren van afgewerkte chocolade producten naar Japan. Ook hij is gepassioneerd door het vak en gaat voortdurend op zoek naar nieuwe uitdagingen in smaak, creatie, combinatie enz… Vakwedstrijden zijn ook voor hem bekend terrein en ook hij heeft zijn strepen op dat vlak al meer dan verdiend. Hij focust zich op het sierstuk in suiker.

Philippe Rhéau en Jean Philippe Darcis namen in 2002 al eens deel aan deze wedstrijd en ontvingen toen de prijs voor “beste chocolade showstuk” en de bronzen medaille.
In 2004 vertrok Philippe Rhéau samen met oa Serge Alexandre naar de World Pastry Team Championship en sleepten de trofee voor “het beste chocolade showstuk” en een zilveren medaille in de wacht. Dat belooft dus voor 2008 !

Callebaut gelooft alvast rotsvast in dit Belgische talentvolle team en heeft zich aangeboden als hoofdsponsor.

Wij wensen hen veel succes in Nashville!

Download PDF [0 KB]
« Back to overview
We use cookies to help us improve your experience on our websites. Do you wish to accept cookies? Accept More info