Menu

World Chocolate Masters

Welkom bij de World Chocolate Masters - ’s werelds belangrijkste internationale vakwedstrijd die enkel gewijd is aan het creatieve gebruik van chocolade in al zijn toepassingen. De wedstrijd staat open voor getalenteerde chocoladevaklui over de hele wereld.
Ook dit jaar zullen preselecties doorgaan in 20 landen wereldwijd. De winnaars van al deze wedstrijden zullen het tegen elkaar opnemen in de internationale finale. Slechts één van hen wordt de "World Chocolate Master".

Website 

De wedstrijd

De World Chocolate Masters is de belangrijkste internationale culinaire wedstrijd die enkel gewijd is aan het creatieve gebruik van chocolade in al zijn toepassingen. Het gaat om de enige echte globale culinaire competitie waarbij nationale preselecties wereldwijd uitmonden in een internationale finale.

Dit jaar is het thema "Inspiration from Nature". Patissiers, chocolatiers en chefs zullen kleuren, vormen, geuren en texturen moeten vermengen om de zintuigen te prikkelen en de strenge jury te overtuigen.

De World Chocolate Masters is specifiek bestemd om de allerbeste prestaties te tonen in hedendaagse chocoladetechnieken. De wedstrijd staat open voor de meest getalenteerde chocolademakers ter wereld. De winnaar wordt World Chocolate Master.

Het is de bedoeling van de nationale selecties en de wereldfinale om een zeer aantrekkelijk programma te presenteren dat de beste chocolademakers in de kijker stelt en de beste praktijken in de chocolatierwereld ondersteunt. De wedstrijden willen een toegankelijk kader bieden om de persoonlijke aanpak, durf en vindingrijkheid van de chocolademakers naar het grote publiek over te brengen. De World Chocolate Masters maakt de chocoladewedstrijd bekend bij een internationaal publiek, omdat het evenement overal plaatsvindt waar Callebaut verkrijgbaar is.

De grootste winnaar van deze unieke wedstrijd is ongetwijfeld de eindgebruiker die in staat zal zijn om de beste en origineelste chocoladebewerkingen te proeven in zijn favoriete speciaalzaak of restaurant!

Philippe Janvier,
Vice President Sales & Marketing Gourmet Division
Barry Callebaut

We gebruiken cookies om ons te helpen uw ervaring op onze websites verbeteren. Wilt u cookies accepteren? Aanvaarden Meer info