Menu

Sculpteren van anjers

Stap 1

Eerst de decoratiepasta zacht maken door deze kort te kneden.

 

Uitrollen in een lange dunne cilinder (1 cm dik en 25 cm lang) en deze op de rand van het werkblad plaatsen.

Stap 1
Stap 2

De cilinder plat maken door zacht met uw duim te drukken over de volledige lengte. De decoratiepasta moet licht plakken op het werkblad.

Stap 2
Stap 3

Uitvlakken door met de zijkant van een mes over het oppervlak te gaan. Zorg dat het oppervlak dunner is aan de zijde het dichtst bij de rand van het werkblad.

Stap 3
Stap 4

Lossnijden van het oppervlak en in het midden van de tafel plaatsen. Rol met een geribde rol over de volledige lengte van de dunste zijde (niet verder dan 1 tot 1,5 cm) om een gelijnd decor te maken. Het gelijnde deel klein insnijden iedere 10 cm. Deze zijde wordt gebruikt om de typische anjerblaadjes te vormen.

 

Stap 4
Stap 5

Het begin oprollen (slechts 1 cm) van de volledige strook en de rest samenvouwen in lussen om een cilinder te vormen. Het overschot wegsnijden.

Stap 5 Stap 5 Stap 5
Stap 6

Het midden van de cilinder samendrukken als een diabolo: de gestreepte blaadjes zullen licht naar boven komen. De overtollige decoratiepasta wegsnijden en de knop van de bloem samendrukken. Voorzichtig de bloemblaadjes een beetje openen. Laten drogen.

Stap 6
We gebruiken cookies om ons te helpen uw ervaring op onze websites verbeteren. Wilt u cookies accepteren? Aanvaarden Meer info