Menu

Verven met vinger / borstel

Nodig:

* vormen voor holfiguren
* getempereerde donkere, melk- en witte chocolade

* borstel

Stap 1

Voorzie verschillende recipiënten en vul deze met een getempereerde chocolade die u wenst te gebruiken om kleuraccenten in de vormen aan te brengen.

Stap 2

Giet een zeer kleine hoeveelheid van de eerste chocolade in de vorm en dip de borstel rechtstreeks in de chocolade. Als u met dubbele vormen werkt, deze openen voor deze techniek!

Stap 2
Stap 3

Strijk met de borstel vegen chocolade op de plaatsen in de vorm waar u een kleurnuance wil creëren.

Stap 3
Stap 4

Laat uitharden tot deze laag handdroog aanvoelt. Indien u werkt met witte chocolade: deze goed laten uitharden vooraleer u verder gaat met een andere kleur of vooraleer u mouleert. Witte chocolade heeft immers een lager smeltpunt dan de andere chocolades en zou ermee kunnen inéénvloeien waardoor het effect verdwijnt. Schraap eventuele chocoladeresten van de vormranden.

Stap 5

Ga dan verder met de volgende kleur: strijk opnieuw met de borstel lichte vegen in de vorm waar u de kleureffecten wenst. Herhaal, indien nodig, met een derde kleur. Laat uitharden op kamertemperatuur en maak de vormranden schoon vooraleer u ze dichtklikt.

Stap 6

Ga dan verder met het mouleren. U vindt meer details bij: Mouleren (Gieten van holfiguren).

Stap 6
Welke chocolades lenen zich het best voor het maken van deze decoraties?

Alle basisviscositeiten () zijn goed
Alle basistypes zijn hiervoor ideaal. Deze hebbende ideale vloeibaarheid om mooi uit te strijken.

Voor zeer kleine vormen of een zeer dun kleurlaagje:
Hiervoor kiest u best chocolades die meer cacaoboter bevatten en dus vloeibaarder zijn. Ze strijken dunner uit en zorgen voor een halfdoorschijnend, zeer fijn kleureffect. Viscositeiten van het type 2 of 4 (), ze bevatten 2 tot 4% meer cacaoboter.

We gebruiken cookies om ons te helpen uw ervaring op onze websites verbeteren. Wilt u cookies accepteren? Aanvaarden Meer info