Menu

Kleuren van holfiguren met gekleurde coatings

Nodig:

* vormen voor holfiguren (of pralines)
* gekleurde coatings
* mini spuitcornetjes Callebaut CORNET-Z

Stap 1

Tempereer de gekleurde coatings in elke kleur die u nodig heeft. U tempereert ze zoals witte chocolade.

Stap 2

Vouw de minispuitcornetjes en vul elk spuitzakje met een gekleurde coating naar keuze. U wilt ook details in donkere, melk- of witte chocolade? Vul dan ook minicornetjes met elk van deze getempereerde chocolades.

Stap 3

Zorg dat de vormen op kamertemperatuur zijn en verwarm ze eventueel kort met de warme luchtblazer (ideaal is 26 of 27°C). Als u werkt met klikvormen, deze losmaken.

Stap 4

Spuit eerst even een testje gekleurde coating of chocolade op papier om eventuele luchtbellen uit de spuitzakjes te duwen.

 

Stap 5

Spuit met de spuitcornetjes de gekleurde coatings in de vormen op de plaatsen waar u kleuraccenten wil. Laat opstijven op kamertemperatuur tot de chocolade handdroog aanvoelt.

Stap 5
Stap 6

Wilt u bovenop het kleuraccent nog een ander kleurtje aanbrengen? Bijvoorbeeld om een oog in te kleuren? Dat kan waneer de eerste chocolade enigszins uitgehard is. Als u een vloeibare chocolade te vroeg over een andere spuit, is er een te groot risico dat deze inéénloeien, wat het eindresultaat beïnvloedt.

Stap 7

Schraap eventueel de overtollige gekleurde coatings of chocolade van de randen van de vormen voordat u verdergaat met het gieten zelf.

Stap 8

Laat op kamertemperatuur lichtjes uitharden vooraleer u de vormen giet met de getempereerde chocolade. Het gieten in de vormen zelf wordt in detail beschreven in Mouleren.

Stap 8
Welke chocolades lenen zich het best voor het maken van deze decoraties?

Gekleurde en gearomatiseerde coatings:
Voor deze decoraties geven de gekleurde coatings een prachtig en lekker resultaat. Dit zijn witte chocolades verrijkt met kleur- en smaakstoffen. Ze dienen getempereerd te worden als witte chocolade.

LEMON – witte chocolade verrijkt met limoen smaak en kleur.
STRAWBERRY – witte chocolade verrijkt met aardbei smaak en kleur.
ORANGE - witte chocolade verrijkt met sinaasappel smaak en kleur.

Om te weten welke chocoladetypes het meest geschikt zijn voor het gieten zelf: zie Mouleren.

We gebruiken cookies om ons te helpen uw ervaring op onze websites verbeteren. Wilt u cookies accepteren? Aanvaarden Meer info