Menu

Chocoladekrullen

Nodig

* harde plasticfolie
* getande rubberen kam of plastic kamschraper
* driehoekspallet
* getempereerde chocolade
* inox plaat voorzien van papier

Stap 1

Tempereer de gesmolten chocolade en giet een deeltje op de plasticfolie.

Stap 1 Stap 1
Stap 2

Strijk de chocolade dun en gelijkmatig uit met het palletmes.

Stap 2
Stap 3

Duw de plastic kamschraper door de chocoladelaag van u weg zodat er lijnen ontstaan. Gebruikt u een getande rubberen kam? Maak dan de omgekeerde beweging: trek de kam door de chocoladelaag naar u toe.

Stap 3
Stap 4

Schraap vervolgens de randen van de chocoladelaag die over de folie uitkomen weg met het palletmes.

Stap 5

Til de plasticfolie op en geef er een draai aan. Blijf de folie zo houden tot de chocolade voldoende uitgehard is en de folie vanzelf gekruld blijft. Laat de folie daarna nog verder uitharden (eventueel in de koelkast). Maak met de punt van een mes voorzichtig de gekrulde chocoladesliertjes los. Heel mooi als decoratie op patisserie of desserts.

Stap 5 Stap 5 Stap 5
Welke chocolades lenen zich het best voor het maken van deze decoraties?

Alle chocolades met een basisviscositeit:
Alle chocoladetypes met een basisviscositeit () zullen uitstekende resultaten opleveren. Ze hebben de juiste vloeibaarheid om decoraties te maken met een perfecte dikte. Bovendien zijn deze basistypes zeer vlot te verwerken.
Wilt u ragfijn decoratiewerk? Dan kiest u voor chocoladetypes met meer cacaoboter (2% tot 3% meer). U herkent ze aan het cijfer 2 of 3 voor de basiscode ().

We gebruiken cookies om ons te helpen uw ervaring op onze websites verbeteren. Wilt u cookies accepteren? Aanvaarden Meer info