Menu

Roomijs

Twee methoden voor Straciatella

Nodig:
* basiscompositie voor ijs
* roerspatel
* ijsmachine
* getempereerde chocolade

OPTIE 1

Stap 1
Turbineer het ijs zoals u gewoon bent.

 

Stap 2

Giet op het einde van het turbineren de getempereerde chocolade in de ijsmachine en laat de chocolade 5 seconden (niet langer!!!) mee turbineren.

Stap 2
Stap 3

Giet het ijs uit de machine: door de koude stolt de chocolade onmiddellijk en vormen er zich kleine stukjes in het ijs.

Stap 3 Stap 3
OPTIE 2

Stap 1
Turbineer het ijs zoals u gewoon bent.

Stap 2

Giet het ijs uit de machine in een recipiënt. Giet de chocolade op het ijs en spatel het erdoor.

Stap 2
Stap 3

Door de koude stolt het ijs meteen en vormen er zich kleine stukjes chocolade in het ijs. Deze zijn iets groter dan bij optie 1.

Stap 3
Tip:

U kan eveneens gebruik maken van de Callebaut Splitters om een gelijkaardig straciatella-effect te bekomen. Deze kleine stukjes chocolade kan u zo uit de verpakking mee turbineren of door het ijs spatelen wanneer het uit de machine wordt gehaald.

Welke Callebaut producten lenen zich het best voor het aromatiseren van ijs of straciatella?

1. Chocolade
Alle basistypes () zijn hiervoor geschikt, zowel in donker, melk en wit. U kan ze smelten en verwerken in de basiscompositie voor het ijs om een glad, homogeen ijs te creëren. U kan ze ook - zoals hierboven beschreven - op het einde van de bereiding mee turbineren of onderspatelen voor een straciatella-effect.

2. Voor een extra kleurtje of smaak
Daarnaast kan u ook gebruik maken van de gearomatiseerde chocolades of gekleurde en gearomatiseerde coatings. Ze bezorgen het ijs een bijzonder smakelijke en kleurrijke toets. Zowel bij het aromatiseren van uw basiscompositie voor ijs, als voor het creëren van straciatella-effecten.

3. Noten en praliné's

Voor een onvervalste notensmaak in uw ijsbereidingen, kan u een beroep doen op de notenpasta's van Callebaut (hazelnoot/amandel). Deze kunt u toevoegen tijdens het bereiden van uw basiscompositie. Datzelfde geldt voor de giandujachocolades.

Callebaut Brésilienne en gebroken en geroosterde hazelnoten kunnen dan weer mee geturbineerd worden om uw praliné-ijs een krokante en authentieke notentoets mee te geven.


4. Coatings voor ijscoatings

Callebaut biedt ook een gamma coatings voor ijs en bevroren desserts in donker, melk en wit. Deze zijn ideaal om ijsjes of ijslolly’s te voorzien van een glanzend chocoladejasje. Deze chocoladetypes bevatten meer cacaoboter en hebben een flexibele structuur. Daardoor zullen ze in een chocoladelaagje op een ijsje of ijstaart minder snel barsten of kraken.

 

5. Decoraties
IJscoupes of ijsdesserten afwerken kan eveneens! De Callebaut decoratieproducten (chocoladekorrels, Splitters, Brésillienne en gebroken & geroosterde hazelnoten) zijn daarvoor ideaal.

* Voor meer informatie, kan u de pagina's over onze producten op deze website raadplegen.

* U vindt veel ideeën voor ijsjes terug in onze rubriek recepten.

We gebruiken cookies om ons te helpen uw ervaring op onze websites verbeteren. Wilt u cookies accepteren? Aanvaarden Meer info