Menu

Mousses voor patisserie en desserts

Mousses voor patisserie en desserts:

Callebaut stelt een nieuw gamma kant en klare donkere, melk- en witte chocolademousses voor! Deze zijn rijk aan Callebaut chocolade en hun smaak en textuur zijn onvergelijkbaar: echt en authentiek! En beeld u zich in hoeveel tijd u kunt winnen! Zou dit niet perfect zijn?

 

* In patisserie wordt meestal gekozen voor een (chocolade) mousse met een prominente smaak en een stevige, smeuïge textuur. Zelfs in een zeer fijn laagje moet de smaak van een mousse immers perfect tot haar recht komen tegenover de andere ingrediënten in het gebak. Het beste resultaat bekom je met een koudgeklopte pâte à bombe als basis. (Suikersiroop koken; op eidooiers gieten en koud kloppen tot een wit schuim). Deze kan u dan op smaak brengen met een chocolade naar keuze en verder afwerken met halfopgeklopte room.

 

* In desserts wordt er eerder geopteerd voor een luchtige mousse op basis van eiwit en opgeklopte slagroom. Deze mousses zijn immers makkelijker manipuleerbaar (om bijvoorbeeld tot een quenelle te draaien) en een licht nagerecht in een meergangenmenu.

 

* Voor mousses op basis van witte chocolade geldt nog een bijzondere opmerking: de witte chocolade eerst met een deel room verwerken tot een ganache. Pas daarna verder vermengen met de pâte à bombe (of opgeklopt eiwit) en opgeklopte slagroom. Deze manier van werken levert een mousse op met een homogene, gladde textuur die makkelijk opstijft.

Welke Callebaut producten lenen zich het best voor de bereiding van mousses?

1. Chocolade
Het Callebaut-assortiment biedt een ruime waaier aan chocolades om een gevarieerd palet mousses mee te bereiden: van bitter, tot halfbitter, zoet en romig in donker, melk en wit. Elke klassieke chocolade in de basisviscositeit (is geschikt. Afhankelijk van uw smaakvoorkeur en van de andere smaken in uw bereiding, is het aangeraden om verschillende chocolades naast elkaar te proeven en testen. Kwestie van een evenwichtig en harmonieus eindresultaat te bekomen.

2. Iets meer avontuur
Wie mousses met een uitzonderlijk smaakprofiel wil bereiden, kan zijn creativiteit de vrije loop laten met onze gearomatiseerd chocolades (honing, koffie of karamel) en de gekleurde & gearomatiseerde coatings (aardbei, sinaas of limoen).
Mousses aromatiseren kan daarnaast ook met de giandujachocolades en de notenpasta's (hazelnoot/amandel)


3. Instant mousses
Speciaal voor de grootkeuken ontwikkelde Callebaut een instant donker, melk- en wit chocolademousse poeder. Deze is rijk aan Callebaut chocolade. De smaak en textuur zijn onvergelijkbaar: echt en authentiek, zoals huisgemaakte desserts! In geen tijd klaar: voeg gewoon melk toe, meng, plaats in de koelkast gedurende 2 uur en de mousse is klaar voor het gebruik.

- Voor meer informatie kan u de pagina's over onze producten op deze website raadplegen.

- Wie recepten zoekt voor moussebereidingen, vindt een ruime waaier van mogelijkheden in de pagina's met recepten. Klik op Search en gebruik mousse, chocolade... als sleutelwoorden.

We gebruiken cookies om ons te helpen uw ervaring op onze websites verbeteren. Wilt u cookies accepteren? Aanvaarden Meer info