Menu

Biscuit, cakes en koekjes

Biscuit, cakes en koekjes

Om de zachte mousse- of bavaroislaagjes heerlijk te laten uitkomen in gebak, worden ze vaak afgewisseld met laagjes biscuit. Met het Callebaut cacaopoeder en chocoladepoeder, kan u het beslag van uw biscuit op smaak brengen. Het krijgt daardoor een intensere smaak en rijkere kleur.

 

Het biscuitbeslag op smaak brengen met chocolade is niet aan te raden als u een zeer luchtig biscuit wil. Tijdens het bakken belet de in de chocolade aanwezige cacaoboter het biscuit immers om zijn luchtige textuur te ontwikkelen. Voor bijzondere biscuitsoorten - zoals Sacherbiscuit - kan dit wel. Het levert een bijzonder rijk biscuit op met een onvergelijkbare, intense chocoladetoets.

 

Voor een bijzonder mooi, smakelijk én verrassend knapperig effect: spatel op het eind van de bereiding een hoeveelheid (±10%) bakvaste chocoladedruppels door het beslag. Deze zijn bestand tegen de hitte van de oven en bezorgen het biscuit kleine krokante chocoladestukjes. Deze kunnen trouwens ook in koekjes- en cakebeslag verwerkt worden.

Welke Callebaut producten lenen zich het best voor het aromatiseren van biscuit-, cake- en koekjesmengels?

1. Chocolade
Beslag voor biscuit, cakes en koekjes, kunt u aromatiseren met chocolades. Aan te raden zijn vooral de donkere chocolades met een hoog cacaopercentage zoals die in het Origine en Finest Selection assortiment. Melk- of witte chocolade raden we eerder af. Door hun hoger vetgehalte zouden ze het beslag kunnen beletten om te rijzen of hun luchtigheid te ontwikkelen tijdens het bakken.

2. Bakvaste chocoladedruppels
Ideaal voor wie een luchtig biscuit wil bereiden met een intense chocoladetoets. Deze chocoladedruppels geven trouwens een aangenaam krokant effect aan de bereiding.

3. Poeder
Voor een zeer licht biscuit het beslag op smaak brengen met Callebaut cacaopoeder of chocoladepoeder.

* Voor meer informatie kan u de pagina's over onze producten op deze website raadplegen.

We gebruiken cookies om ons te helpen uw ervaring op onze websites verbeteren. Wilt u cookies accepteren? Aanvaarden Meer info