Menu

Gebakken kalfsfilet (Gecreëerd door Robrecht Wolters )

Ingrediënten Bereiding
300g groene groenten: bonen, mange-touts, asperges Blancheer de groenten afzonderlijk in gezouten water en spoel koud. Snij de groenten in kleine stukjes en meng ze.
4 kalfsfilets van ongeveer 180g
25g Mycryo
Strooi 15 tot 20g Mycryo over het vlees, schroei het dicht in een droge, hete pan en kruid met peper en zout. Haal het vlees uit de pan en laat een 10-tal minuten rusten op een warme plaats.
1,5 dl rode wijn
enkele takjes rozemarijn
2 dl kalfsbouillon
Blus de pan met rode wijn, de rozemarijntakjes en laat kort inkoken, voeg de kalfsbouillon toe en laat inkoken tot sausdikte.
1 sjalot Snij de sjalot in flinterdunne stukjes en stoof ze in een lepel Mycryo boter. Zeef de saus en voeg de sjalotstukjes toe, breng op smaak met zout en versgemalen peper.
150g harde pasta
enkele druppels olijfolie
Kook intussen de pasta al-dente in zout water, giet af en werk af met olijfolie.
1 tomaat Ontvel en ontpit de tomaat en snij in kleine stukjes. Sauteer de groenten in de resterende boter en strooi er de tomaat over.

Afwerking en presentatie
Schik het vlees op warme borden, lepel de groenten en de jus erlangs, serveer de pasta en strooi er wat kaas over (2 lepels geraspte jonge Parmezaanse kaas).


We gebruiken cookies om ons te helpen uw ervaring op onze websites verbeteren. Wilt u cookies accepteren? Aanvaarden Meer info