Menu

Pittige chocoladedrank met sorbet (Gecreëerd door Lieven Lootens - eigenaar van de restaurants ‘t Aards Paradijs (Merendree) en Naturel (Gent))

Chocoladedrank

Ingrediënten Bereiding
1 liter melk
Timutpeper
3 kardemompeulen
1 steranijs
1 kaneelstokje
1 vanillestokje uit Tahiti
1 mespuntje chilikruiden
1 mespuntje muskaatnoot
1 koffielepel geraspte gember
Verbena
Rooster de kardemom en de Timutpeper in de pan. Voeg de melk en de rest van de kruiden toe (behalve de verbena). Laat het geheel enkele minuten pruttelen op 80°C (het mag niet koken). Haal de pan van het vuur en laat alles nog 10 minuten trekken onder deksel. Voeg pas een paar minuten voor het einde de verbena toe, zodat het delicate aroma niet verloren gaat. Laat afkoelen.
180 g donkere chocolade Callebaut® Origin Ecuador
200 g ‘Gula Java’ kokosbloesemsuiker (of rietsuiker)
Zeef de melk en giet over de chocolade. Verhit dit mengsel al roerend tot 75°C. Werk naar smaak af met Gula Java.

Espuma van duindoornbessen

Ingrediënten Bereiding
100 g gembersiroop (gemaakt van 100 g water / 100 g suiker / 50 g gember)
100 g suiker
300 g melk
300 cl water
450 g duindoornbessen
2 gaspatronen
Meng de ingrediënten en verhit ze tot 80°C, tot de duindoornbessen volledig open zijn. Zeef dit mengsel en laat het afkoelen. Giet het geheel in een espumafles (gebruik 2 patronen). Bewaar de fles in de koelkast.

Sorbet van duindoornbessen

Ingrediënten Bereiding
500 g duindoornbessen
750 g water
500 g suiker
75 g Prosorbet
Meng de ingrediënten en breng ze aan de kook. Laat het geheel 10 minuten pruttelen op een laag vuurtje. Zeef het mengsel en laat afkoelen. Maak er sorbet van met de ijsmachine.

Afwerking en presentatie
Serveer de warme chocoladedrank in een fluitglas en werk af met de espuma van duindoornbessen. Dien er apart een bolletje sorbet van duindoornbessen bij op. Het fijne evenwicht tussen zoet en zuur in deze chocoladedrank … het contrast tussen koud en warm … Overheerlijk gewoon!


We gebruiken cookies om ons te helpen uw ervaring op onze websites verbeteren. Wilt u cookies accepteren? Aanvaarden Meer info