Menu
  • DE VERANDERING WORDT ZICHTBAAR

    Ontdek de resultaten van ons duurzaamheidsprogramma na één jaar
     

Uitstekende cacao voor morgen

Samenwerken met cacaoboeren voor een duurzame cacaoteelt
We zijn ervan overtuigd dat het succes en de toekomst van onze activiteit direct afhangt van de toekomst van de cacaoteelt en de cacaoteeltgemeenschappen. Daarom heeft Callebaut® in 2012 het Growing Great Chocolate-programma opgestart, en maakte daarmee een duidelijke keuze voor de inkoop van duurzaam geteelde cacao voor het vervaardigen van al zijn chocolades in het gamma Finest Belgian Chocolate. Eén jaar later stellen we met trots de eerste resultaten van dit programma voor, en de verbeteringen in het leven van de cacaoboeren en hun gezinnen.

Ter ondersteuning van het MVO-programma van het bedrijf streeft Growing Great Chocolate™ ernaar om van cacaoteelt een duurzame inkomensbron voor West-Afrikaanse boeren te maken. Concreet werken we aan de verbetering van de cacaobonen en van de inkomens van de 60 deelnemende coöperatieven, die meer dan 30 000 boeren verenigen.

Growing Great Chocolate™ is een uniek programma, omdat het centraal staat in het volledige Finest Belgian Chocolate-gamma van Callebaut®. Elk recept in dit gamma is gebaseerd op duurzaam geteelde cacao. Zo ondersteunen we onze klanten (chocolatiers, banketbakkers en chef-koks) die willen beantwoorden aan de vraag van de consument naar garanties over de duurzaamheid en de oorsprong van hun producten. Het programma vormt de directe schakel tussen de cacaoboeren en de artisanale chocoladeverwerkers.

Growing Great Chocolate berust op een drievoudige aanpak om positieve verandering teweeg te brengen, beginnende bij de bron: de kwaliteit van de cacaoboon.

Cacao van hoge kwaliteit telen
We ondersteunen de coöperatieven in het programma en hun leden om meer cacaobonen van betere kwaliteit te kweken en om hun toekomstige oogst te garanderen.

Stijgende inkomens voor de boeren
Via rechtstreekse partnerschappen met coöperatieven van cacaoboeren, en door een eerlijke prijs voor de cacaobonen te garanderen, helpen we mee om de cacaoboeren een beter inkomen te geven.

De levenskwaliteit verhogen
Callebaut® verbindt zich ertoe om het leven van de boerengezinnen en hun toegang tot onderwijs, gezondheidszorg en zuiver water te verbeteren.

We gebruiken cookies om ons te helpen uw ervaring op onze websites verbeteren. Wilt u cookies accepteren? Aanvaarden Meer info