Menu
  • Lokale teelt en selectie


Lokale teelt en selectie

Een geweldige chocoladesmaak begint bij het telen van geweldige cacaobonen. Samen met coöperatieven in West-Afrika lanceerden we opleidings- en onderwijsprogramma's om de cacaoboeren te helpen bij het invoeren van moderne landbouwpraktijken en het verbeteren van de kwaliteit en kwantiteit van de gewassen. Boeren leren er alles over bodembeheer en gewassendiversiteit om gezonde cacaobomen te telen ‒ en even belangrijk 1) over een goede fermentatie na de oogst, essentieel om de aroma- en smaakprecursoren van de geweldige Callebaut® chocoladesmaak te ontwikkelen, en 2) over het drogen van de cacaobonen, bepalend om het aroma en de smaak van de bonen te bewaren en ze in goede conditie te houden tijdens het transport en de opslag.

zaden van de cacaovrucht

Bij het oogsten worden de cacaovruchten opengebroken om het pulp met de cacaobonen (in feite de zaden van de cacaovrucht) eruit te halen. Deze zaden worden op hopen verzameld en afgedekt met bananenbladeren zodat ze kunnen fermenteren.

Zowel voor als na de oogst zorgt Callebaut® er dus voor dat de juiste stappen gevolgd worden om die vertrouwde geweldige chocoladesmaak en het heerlijke aroma te ontwikkelen en te bewaren.

We gebruiken cookies om ons te helpen uw ervaring op onze websites verbeteren. Wilt u cookies accepteren? Aanvaarden Meer info