Menu

Van boon tot massa

jute zakken

Jute zakken, gevuld met cacaobonen, komen aan van alle gebieden rond de evenaar in Afrika, Amerika en Azië.

stalen nemen cacaobonen

Van iedere cacaolevering worden stalen genomen en geanalyseerd om de samenstelling en specifieke eigenschappen te controleren.

 

bonen mengen

Cacaobonen van verschillende oorsprong worden gemengd in functie van recepten. Het mengsel van cacaobonen uit verschillende regio’s zal steeds de karakteristieke smaak van iedere chocolade bepalen.


Afrikaanse bomen zijn gekend voor hun “body”, het basisaroma dat ze geven aan chocolade. Amerikaanse en Aziatische bonen geven de chocolade een meer verfijnd aroma.

reinigen en drogen

De cacaobonen worden eerst ontdaan van eventuele steentjes, vuil en zand en snel gedroogd onder warme lucht. Dit maakt het eenvoudiger om de bonen te pletten en de pel te verwijderen. Enkel de stukjes pit of “nibs” blijven over.

roosteren

De cacaobonen worden vervolgens geroosterd, zodat de karakteristieke aroma’s worden gevormd.

verwerking

De bonen worden in maalmachines gebracht en ruw gemalen en vervolgens verwerkt tot een superfijne cacaomassa. De hitte die vrijkomt bij dit proces zorgt dat de cacaoboter smelt, zodat de cacaomassa vloeibaar wordt.

De cacaomassa is nu klaar om te gebruiken als ingrediënt van chocolade.

 

Deze massa kan ook verder verwerkt worden in cacaopoeder en cacaoboter.

We gebruiken cookies om ons te helpen uw ervaring op onze websites verbeteren. Wilt u cookies accepteren? Aanvaarden Meer info