Menu
  • “Het is goed te weten dat elke stap van boon tot chocolade, een stap in de goede richting is”

    Bart Van Cauwenberghe – Chef en eigenaar van De Zwarte Vos

Bart Van Cauwenberghe

Als je 10 minuutjes met Bart Van Cauwenberghe praat, leer je meer over smaak en smaakcombinaties dan uit eender welk boek. Deze man ‒ die zichzelf een smaakdesigner noemt ‒ ademt, denkt en eet 'smaak'. Hij begrijpt perfect hoe smaak werkt: wat we als eerste, tweede en laatste proeven. Hij weet hoe texturen een smaak kunnen versterken, dragen of verbergen. Hij weet waarom sommige smaken samengaan en andere niet. Kortom, dit smaakgenie is de perfecte man om een nieuwe, geweldige praline te creëren.Hij liet zich inspireren door de Flavours of Africa.

Ontdek hoe Bart deze sensatie van multitextuur creëert en smaken in evenwicht brengt tot hij de perfecte praline krijgt. Gewoon fantastisch! Ontdek ook waarom duurzame keuzes hem nauw aan het hart liggen. Zijn bezoeken aan plantages in Brazilië en Trinidad hebben hem geleerd dat het telen van geweldige cacao een duurzame bron van inkomsten kan worden voor de boeren. En dat betekent het begin van een betere levenskwaliteit.

We gebruiken cookies om ons te helpen uw ervaring op onze websites verbeteren. Wilt u cookies accepteren? Aanvaarden Meer info