Menu
03-10-2012

Dimitri Salmon is Belgian Chocolate Master

De winnaar is gekend! Na 4 spannende dagen bereikte de wedstrijd op woensdag 3 oktober een climax. Dimitri Salmon werd door een onafhankelijke jury van culinaire experts tot Belgian Chocolate Master verkozen. Hij was niet alleen winnaar, maar sleepte ook de prijs van “best revisited Javanais” in de wacht. De verdiende 2de plaats ging naar Roel Dom van Chocolaterie Dom in Pulle (Antwerpen) en de bronzen medaille was voor Roger Ducobu van Bio Chocolaterie Roger Ducobu in Braine-le-Comte.

Wie is onze nieuwe Belgian Chocolate Master?
Dimitri Salmon is met zijn 42 jaar momenteel de beste chocolatier van het land. Hij is eigenaar van La Dacquoise in Gozée bij Henegouwen. In 2002 won hij reeds de titel van beste bakker-patissier. In 2004 was hij won hij de eerste plaats tijdens het Belgisch kampioenschap bakkerij. En in 2009 was hij tweede tijdens de Belgische preselectie. Kortom een verdiende winnaar die al heel wat wedstrijdervaring heeft genoten.

Wat staat er nu te gebeuren?
De komende maanden worden voor Dimitri Salmon hard werken. Onze nieuwe Belgian Chocolate Master zal België in oktober 2013 vertegenwoordigen tijdens de internationale wedstrijd in Parijs. In de aanloop van deze wedstrijd wordt hij ondersteund en verder getraind door Callebaut ambassadeurs en het team van technisch adviseurs in de Callebaut CHOCOLATE ACADEMY™ centre.

« Terug naar overzicht
We gebruiken cookies om ons te helpen uw ervaring op onze websites verbeteren. Wilt u cookies accepteren? Aanvaarden Meer info