Menu
23-06-2011
Eerbetoon aan het vakmanschap en de passie van zijn klanten

Callebaut viert zijn 100e verjaardag als fabrikant van de Fijnste Belgische Chocolade

  • Callebaut brengt hulde aan de rijke traditie en expertise van het merk dat nu al 100 jaar de Fijnste Belgische Chocolade maakt voor chocoladeprofessionals overal ter wereld.
  • Met zijn campagne ‘100 jaar, 100 gezichten, 100 redenen’ zet Callebaut het vakmanschap en de passie van zijn klanten in de schijnwerpers en vestigt het de aandacht op de grote internationale gemeenschap van chocolatiers.
  • De campagne is opgebouwd rond een reeks promotieactiviteiten, verjaardagsverpakkingen, wedstrijden, bijzondere events en een website die speciaal voor de gelegenheid werd opgezet.
  • Chocolatiers, patissiers en bakkers die aan de wedstrijd deelnemen, dingen mee naar één van de vijf reizen naar een cacaoplantage in Ghana.


Wieze (België), 23 juni 2011 – Sinds 1911 is Callebaut voor chocolade en met chocolade gerelateerde producten de bevoorrechte partner van chocolatiers, patissiers, restaurant-houders en andere gespecialiseerde professionals uit de voedingssector. Dit jaar viert Callebaut met gepaste trots een belangrijke verjaardag: de Fijnste Belgische Chocolade van Callebaut bestaat 100 jaar.

Chocoladeambassadeur Alexandre Bourdeaux toont de verjaardags-verpakking van Callebaut

Met de campagne ‘100 jaar, 100 gezichten, 100 redenen’ die een jaar lang zal lopen, viert Callebaut het succes van zijn legendarische chocolades zoals de 811 (donkere chocolade), de 823 (melkchocolade) en de W2 (wit) die stuk voor stuk binnen hun eigen categorie de nieuwe standaard werden en sinds jaar en dag door chocoladeliefhebbers overal ter wereld geadoreerd worden. Vorige week verliet het eerste lot Callebaut-chocolade in de speciaal ontworpen verjaardagsverpakking de chocoladefabriek in Wieze, de thuishaven van Callebaut. De 100e verjaardag van de Callebaut-chocolade wordt nog het
hele verdere jaar gevierd met promotieactiviteiten, wedstrijden en speciale events overal ter wereld. Hiermee wil Callebaut iedereen bedanken die bij het merk betrokken is en tegelijk de ongeëvenaarde Callebaut-producten in de schijnwerpers plaatsen.

Vanuit de Belgische chocoladetraditie kon Callebaut dankzij zijn uitgebreide knowhow en expertise een eeuw lang klanten overal ter wereld chocoladeproducten van superieure kwaliteit aanbieden voor elke mogelijke toepassing. De kracht van Callebaut schuilt ook in zijn aanwezigheid in de oorspronglanden. Het is het enige Belgische chocolademerk dat in de volledige waardeketen – van cacaoboon tot afgewerkt chocoladeproduct – aanwezig is. Zo garandeert het de allerhoogste kwaliteit en maakt het zijn engagement waar op het vlak van duurzaam inkoopbeleid.

Juergen Steinemann, CEO van Barry Callebaut, het moederbedrijf van Callebaut, vertelt:
“Er werken heel wat verschillende mensen mee aan het Callebaut-merk: van cacaoboeren tot chocolatiers, van branders tot chefs. En allemaal hebben ze hun eigen redenen. Daarom wordt „100 jaar, 100 gezichten, 100 redenen‟ het thema van de honderdste verjaardag. We willen de chocoladeprofessionals – onze klanten dus – in de schijnwerpers plaatsen, hen aan het woord laten over hun passie en Callebaut, en hen belonen voor hun loyaliteit, vertrouwen en geloof in het merk.”

Speciale website met een overzicht van de belangrijkste mijlpalen en getuigenissen Naar aanleiding van zijn 100e verjaardag zette Callebaut een speciale website op en startte het merk een wedstrijd voor chocoladeprofessionals. De nieuwe website kreeg de naam ‘100 Jaar Callebaut’ (www.Callebaut100Years.com) en vertelt de geschiedenis van het merk van de Fijnste Belgische Chocolade. U vindt er:

  • Persoonlijke getuigenissen van chocolatiers, patissiers, bakkers en horecaprofessionals die uitleggen waarom ze zo graag Callebaut-chocolade gebruiken in hun creaties;
  • Een tijdlijn met de belangrijkste mijlpalen in de geschiedenis van het merk: van de eerste chocoladerepen en –blokken die in 1911 werden gemaakt, tot en met de ontelbare innovaties die het gourmetsegment sindsdien ingrijpend veranderden;
  • Een interactieve gids die toont hoe de Fijnste Belgische Chocolade wordt gemaakt: van cacaoboon tot afgewerkt product.


Naast de website ‘100 Jaar Callebaut’ sponsort Callebaut ook een wedstrijd die chocolatiers, patissiers en bakkers de kans biedt om één van de vijf reizen voor twee personen naar een cacaoplantage in Ghana te winnen. Ze kunnen er met eigen ogen zien hoe cacaobonen worden geteeld, geoogst, gefermenteerd en gedroogd vóór ze naar de ultramoderne fabrieken van Barry Callebaut overal ter wereld worden verscheept. Bij de andere prijzen zitten 100 gratis cursussen in één van de 13 CHOCOLATE ACADEMY™ centra die Barry Callebaut overal ter wereld oprichtte, en 100 zakken van 100 kilogram Callebaut-chocolade.

Om deel te nemen moeten chocoladeprofessionals hun naam doorgeven op www.Callebaut100Years.com, een foto van zichzelf uploaden en vertellen waarom ze zo graag met Callebaut-chocolade werken. De wedstrijd loopt tot 1 september 2011. De winnaars worden eind oktober 2011 bekendgemaakt.

Callebaut: van brouwer tot fabrikant van de Fijnste Belgische Chocolade
Callebaut werd in 1850 in hartje België opgericht als een brouwerij en zuivelbedrijf. Het veranderde daarna zijn corebusiness en begon in 1911 de Fijnste Belgische Chocolade te produceren.

In 1950 begon het bedrijf producten te exporteren. Het merk Callebaut veroverde al gauw de harten van chocolatiers, patissiers en bakkers overal ter wereld. Het is één van de zeldzame chocolademakers die zijn cacaobonen nog steeds zelf selecteert, roostert en vermaalt tot zijn eigen geheime en exclusieve cacaomassa, het belangrijkste ingrediënt van couverturechocolade.

Vandaag de dag is Callebaut één van de twee wereldwijd aanwezige merken van Barry Callebaut, wereldleider in de productie van hoogkwalitatieve cacao- en chocoladeproducten voor professionele gebruikers van chocolade. Het brede assortiment chocolades, coatings, vullingen, notenproducten en decoratieproducten van Callebaut behoort traditioneel tot de favorieten van vaklui en chocolatiers.

Via zijn wereldwijde netwerk is Callebaut steeds in de buurt van zijn klanten op vier continenten en in meer dan twintig landen.

100 Jaar Callebaut: Verrukkelijke mijlpalen
1911
– Callebaut begint chocolade te verkopen in napolitains, repen, tabletten en blokken.
1925 – Callebaut innoveert: chocolade wordt in vloeibare vorm opgeslagen en vervoerd.
1945 – Couverturechocolade wordt onderdeel van de corebusiness van Callebaut.
1988 – Callebaut introduceert zijn spraakmakende Callets™ die het werk van professionals vereenvoudigen.
1988 – Callebaut opent zijn eerste Callebaut College, voorloper van de huidige 13 CHOCOLATE ACADEMY™ centra van Barry Callebaut.
1998 – Callebaut creëert zijn eerste Origin-chocolades.
2006 – Callebaut lanceert de Callets™ Sensation, prachtige ronde chocoladeparels.
2010 – Callebaut introduceert de Crispearls™, parels van couverturechocolade met een vulling van geroosterde koekjes.
2011 – Callebaut biedt verscheidene van zijn producten aan met het Fairtrade-certificaat.

Download PDF [0 KB]
« Terug naar overzicht
We gebruiken cookies om ons te helpen uw ervaring op onze websites verbeteren. Wilt u cookies accepteren? Aanvaarden Meer info