Menu
01-06-2011

Belgische chocolatiers opnieuw aan het werk tijdens 'Xie-Xie Shanghai'

De 41e Wereldtentoonstelling van Shanghai ging door van 1 mei tot 31 oktober 2010. Deze tentoonstelling sloot haar deuren na 6 maanden en werd bezocht door een recordaantal bezoekers van meer dan 73 miljoen, een hele reeks staatshoofden en regeringen met tal van adembenemende animaties en evenementen. Aan deze ongeëvenaarde tentoonstelling namen maar liefst 246 landen en internationale organisaties deel, verspreid over 3,28 km², en waarbij de thematiek uitgesproken gericht was op de toekomst en duurzame ontwikkeling, een cruciaal element voor de megapool Shanghai: “Better city, Better life” - “Betere stad, beter leven”.

Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest heeft zich uiteraard bij deze thematiek aangesloten in haar Belgisch paviljoen, één van de 10 meest bezochte paviljoenen op de Tentoonstelling met 6,5 miljoen bezoekers. Tijdens de volledige duur van de Tentoonstelling getuigde dit paviljoen van dynamisme en knowhow door performante spitstechnologieën te combineren met een aanzienlijk erfgoed op wetenschappelijk, academisch, cultureel en economisch gebied.

Van 1 maart tot en met 31 mei 2011 toonde Brussel ook een staaltje van haar kunnen in het Koninklijk Pakhuis van Tour & Taxis. In de expo Xie-Xie Shanghai werd op een symbolische manier “Xie Xie – Merci – Dank u – Thank you" gezegd aan Shanghai.

Uiteraard mocht dé aandachtstrekker van de Expo niet ontbreken: de Belgian Chocolate Corner! Vijf chocolatiers die deelgenomen hebben aan de Wereldtentoonstelling in Shanghai in 2010 stonden er opnieuw achter de demotafel om het publiek hun vakmanschap met Belgische chocolade te tonen. Ze deelden er bovendien hun ervaringen van het Chinese avontuur met de talrijke bezoekers.

Op 17 mei demonstreerden Roel Dom (Dom Creations, Pulle) en Fangio De Baets (Pralinette, Brugge). Op de slotdag van de expo, dinsdag 31 mei,was het de beurt aan Jan Verleye (Turnhout), Corné Dynastie (Brussel), en Bart Van Audenhove van het CHOCOLADE atelier (Kinrooi). Het werd een prachtige ontmoeting van Belgische chocolade grootheden.

Meer informatie in verband met de expo of over de deelnemende chocolatiers.

Bron: http://www.xiexieshanghai.com
 

« Terug naar overzicht
We gebruiken cookies om ons te helpen uw ervaring op onze websites verbeteren. Wilt u cookies accepteren? Aanvaarden Meer info