Menu
16-11-2010

Leerlingen winnen met streekgerecht ‘Beste Kookklas van Vlaanderen’

Het zesde leerjaar van de Vrije Basisschool Wieze won, in het kader van de Week van de Smaak, de tweede editie van ‘De Beste Kookklas van Vlaanderen’ met hun streekrecept ‘Kip Karnavale’. Het is een creatie op basis van Vondelmolen-peperkoek, Wieze Tripel en Callebautchocolade. In de finale in Aalst nam de klas het op tegen twee andere klassen.

De tweede editie van ‘De Beste Kookklas van Vlaanderen’ is een wedstrijd georganiseerd door Nestlé, VTI Aalst en ECOV. De wedstrijd vond dit jaar plaats tijdens de Week van de Smaak en stond in het teken van streekprodukten. Klassen uit het zesde leerjaar konden recepten insturen. Drie recepten werden uiteindelijk verwezen naar de finale. Twee leerlingen mochten het recept, onder begeleiding van hun leerkracht klaar maken en laten proeven door een professionele jury van chef-koks.

Het zesde leerjaar van de Vrije Basisschool Wieze, met leerkracht Karin De Man, stuurde het recept ‘Kip Karnavale’ in. Een kleine brainstorm rond ‘Wieze’ zorgde snel voor het thema van het recept. Wieze is bekend voor zijn karnaval, zijn chocolade en zijn bier. Callebaut-chocolade en Wieze Tripel mochten niet ontbreken, aangevuld met de zoete toets van de Lebbeekse Vondelmolenpeperkoek. Met inspiratie van een gepassioneerde vader-hobbykok kreeg het recept vorm. Er volgden enkele proefsessies en het kookteam was klaar voor de finale. De ganse klas kon ondertussen deelnemen aan allerlei workshops rond koken. Verrast, maar fier namen de leerlingen de felicitaties van de jury in ontvangst.

Meer info:
Jan Macharis, Directeur Vrije Basisschool, Kloosterstraat 1, 9280 Wieze, tel. 052/77.31.45

« Terug naar overzicht
We gebruiken cookies om ons te helpen uw ervaring op onze websites verbeteren. Wilt u cookies accepteren? Aanvaarden Meer info