Menu
01-07-2006

Callebaut introduces Natural Vanilla for all its chocolates

Chocolate professionals make a difference with their creativity and by selecting premium ingredients for their creations. Callebaut fully supports them in their choice. As of now, Callebaut adds the subtle bouquet of pure, natural Bourbon vanilla to its chocolate recipes. Only the finest Bourbon vanilla beans are selected to enrich each Callebaut chocolate with the taste of 100% natural Bourbon vanilla and that hint of exotic refinement. In short – Callebaut offers professionals a richer, more refined flavour and a greater authenticity.

Natuurlijke Bourbon Vanille, een logische stap
Callebaut heeft een reputatie op het vlak van puurheid van zijn chocolades. Het merk selecteert enkel de beste cacaobonen voor zijn recepten.

Bourbon vanille, een oprecht boeket
De Bourbon vanille vruchten die Callebaut selecteert voor zijn chocolades zijn vooral afkomstig uit Madagaskar, Indonesië, Papoea, Oeganda en India. De Bourbon vanille is befaamd om zijn verfijnde smaak en milde zachtheid en heeft een diep, warm, zoet aroma met een vleugje van tropisch fruit. In donkere chocolade accentueert de vanille de zoetheid; in melk- en witte chocolade de romigheid van de chocolade.

Natuurlijke vanille

Bourbon vanille en chocolade, voor elkaar gemaakt
Net als de cacaoboon waaruit chocolade is gemaakt, komt vanille oorspronkelijk uit Mexico en werd door de Azteken gebruikt om de smaak te accentueren van hun chocoladedrank. De vanille is de vrucht van de Vanilla planifolia, een klimorchidee met grote, geurende witte of gele bloemen die enkel groeit in de warme vochtige strook rond de evenaar. Nu brengt Callebaut chocolade en natuurlijke vanille weer samen.

Dezelfde hoge kwaliteit. Gegarandeerd!
Naast de toevoeging van natuurlijke Bourbon vanille blijven de Callebaut chocoladerecepten totaal ongewijzigd: de technische karakteristieken zijn identiek. De smaak van de chocolade blijft ook dezelfde, enkel verrijkt en verbeterd met de subtiele aroma’s van natuurlijke Bourbon vanille.
Voortaan kunnen patisserie chefs, bakkers en banketbakkers vertrouwen op dezelfde, befaamde Callebaut kwaliteit. Op deze manier behoudt het merk zijn strategie om chocolade professionals de allerbeste materialen te geven om hun magie op toe te passen, voor de ultieme tevredenheid van de chocoladeliefhebber.

Alle Callebaut referenties behouden hun klassieke naam …
Enkel de extensie NV (Natuurlijke Vanille) wordt toegevoegd. Donkere chocolade Select 811 wordt bijvoorbeeld Select 811NV. U vindt de uitbreiding van de Callebaut naam op de productcode of verpakking van uw Callebaut chocolate. Dit is uw garantie voor authentieke Callebaut chocolade met natuurlijke Bourbon vanille.

Download PDF [0 KB]
« Terug naar overzicht
We gebruiken cookies om ons te helpen uw ervaring op onze websites verbeteren. Wilt u cookies accepteren? Aanvaarden Meer info